تهدید و خطر بیماری آنفولانزا جدی است لازم است تا حد امکان آگاهی های خود را افزایش دهیم .

“دكتر ويناي گويال”

در هنگام اپيدمي جهاني يك بيماري، امكان عدم تماس با عامل آن بيماري تقريباً غيرممكن است در حاليكه امكان پيشگيري از ابتلاء به آن وجود دارد.

هنگامي كه هنوز سالم هستيد و بدن شما علائمي از ابتلاء به آنفولانزاي نوع A را نشان نمي‌دهد، رعايت چند دستورالعمل ساده از ابتلاء به بيماري و يا توسعه آن جلوگيري مي‌نمايد.

تنها راه ورود ويروس آنفولانزاي نوع A از طريق دهان يا بيني مي‌باشد. براي پيشگيري از بيماري كافيست نكات زير را رعايت نمائيد:

1)دستهاي خود را چندين بار در روز بشوئيد.

2)هيچ يك از اجزاء صورت خود را لمس نكنيد و در مقابل اين وسوسه مقاومت نمائيد. (مگر براي خوردن، نوشيدن، شستشو و ساير امور ضروري)

3)دوبار در روز با آب نمك ولرم غرغره نمائيد (مي‌توانيد از محلول ليسترين نيز استفاده نمائيد.) ويروس آنفولانزاي نوع A از هنگام ورود از طريق دهان يا بيني به مدت 2 الي 3 روز در گلو باقي‌مانده و همان جا تكثير مي‌شود. با غرغره محلولهاي ضد‌عفوني كننده مانند آب نمك يا ليسترين مي‌توانيد از تكثير ويروس و ابتلاء به بيماري جلوگيري نمائيد. اين توصيه ساده را بي‌اهميت تلقي ننمائيد.

4)همانند بند 3، بيني خود را نيز حداقل يك بار در روز با آب نمك شستشو نمائيد. اين موضوع ممكن است براي برخي افراد كمي مشكل بنظر برسد اما با كمي تمرين موفق خواهيد شد.

5)مصونيت خود را از طريق مصرف غذاها و ميوه‌هاي حاوي ويتامينC افزايش دهيد. چنانچه ناچار از مصرف قرصهاي ويتامينCمي‌باشيد، از وجود روي (Zinc) در آنها اطمينان حاصل نمائيد.

6)هرچه مي‌توانيد مايعات گرم مانند چاي،‌قهوه و .... بنوشيد. اثر نوشيدن مايعات گرم مشابه غرغره نمودن آب نمك اما بصورت معكوس مي‌باشد. با غرغره نمودن، ويروس را از بدن خارج مي‌نمائيم و با نوشيدن مايعات گرم، ويروس را به داخل معده انتقال مي‌دهيم كه در آنجا امكان تكثير ندارد.

پيشنهاد مي‌كنم اين دستورالعمل ها را براي سايرين ليست نمائيد. شما نمي‌دانيد چه اشخاصي ممكن است با توجه به آن زنده بمانند.

در همین رابطه چند نکته تغذیه ای :

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و برای پیشگیری از آنفلوآنزای نوع آ در خانواده از چهار نوع خوراکی غفلت نکنید مخصوصا" کودکان.

۱-خوردن هویج به مقدار زیاد (در هویج ماده ای به نام بتا کاروتن وجود دارد که مقاومت بدن را زیاد می کند)

۲-قارچ های خوراکی(بدن برای جنگیدن با بیماری احتیاج به کشنده های طبیعی دارد وقارچ توان تولید این کشنده های طبیعی را در بدن دارد)

۳-انار( انار به خاطر دارا بودن آنتی اکسدان قوی که مهار رادیکالهای آزاد را به عهده می گیرد برای پیشگیری بسیار توصیه می شود)

۴-چای سبز (علاوه بر خاصیت آرامبخشی می تواند با آنتی اکسیدانی به نام کاتچین تعداد سلولهای ایمنی بدن را افزایش دهد وهرچه تعداد جنگجوها بیشتر باشد مقاومت بدن بالاتر می رود)

- - - - - - - - - - - -

پ . ن  نامرتبط ۱ : مثلث اخلاق در فوتبال ما 

پ . ن  نامرتبط ۲ : نود

پ . ن  نامرتبط ۳ : شام آخر منزجرکننده